Falling Dreams

2015
Winnaar Zilveren Krekel

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener.  Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt.

In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.

Een Zilveren Krekel voor Falling Dreams
De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Wij wonnen er eentje in de categorie meest indrukwekkende jeugdproductie. De jury schrijft o.a. “Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. Bijna jammer om wakker te worden.

Regie & tekst: Monique Corvers
Compositie: Gábor Tarján
Videobeeld: Ramses Graus
Spel, muziek & zang: Ramses Graus, Mirthe Klieverik, Peter Sambros, Gabor Tárján
Operator op de vloer: Charlotte Agema
Lichtontwerp & toneelbeeld: Claus den Hartog
Objecten, poppen & kostuums: Lisa Louwers
Geluidsontwerp & geluidstechniek: Jurriaan Giele
Lichttechniek & videotechniek: Laurens Schoonhein
Regieassistent: Jan Jasper de Vries
Maquettes: Dirk Sonneveld

Theaterregistratie: Video voor Theater


About The Author
- Het Filiaal theatermakers is hét Utrechts gezelschap voor jeugdtheater in Midden Nederland. We zijn trots op de erkenning van publiek en onderwijs tot aan het ministerie van OC&W voor onze tot de verbeelding sprekende voorstellingen voor jong en oud. Thuis in Utrecht als huisgezelschap van de Stadsschouwburg en op tournee door Nederland en wereldwijd. Onze voorstellingen zitten vol verbeeldingskracht en onze gereedschapskist is in de loop der jaren gegroeid. Combineerden we in het begin vooral spel en muziek, inmiddels werken we ook met poppen, objecten en (live video)beeld. Rond elke voorstelling wordt lesmateriaal voor het basisonderwijs ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om kinderen te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken. De artistieke kern bestaat uit artistiek leider/regisseur Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker/acteur Ramses Graus. Ze werken met wisselende teams van acteurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. Ook zijn er regelmatig gastregisseurs bij Het Filiaal theatermakers aan het werk.