Lear (15+)

2017
15+

Coltofs versie van Lear  begint als een realitysoap, live gefilmd op het toneel. Overal camera’s, nergens privacy.

Lear, oud en moe, verdeelt zijn rijk onder zijn drie dochters. De dochter die haar liefde het beste toont, krijgt het grootste deel. Maar de jongste dochter Cordelia weigert, zij kapt met de schijnwereld waarin zij al haar hele jeugd leeft. Lear verstoot haar en verdeelt zijn rijk onder zijn twee andere dochters. Pas als het filmdoek valt en de camera’s uitstaan, ziet hij hoe hij zich heeft laten verblinden en zijn kinderen heeft opgeofferd aan egoïsme en zelfoverschatting.

Regie: Liesbeth Coltof
Regie assistent: Rosanne Geerdes
Tekst: William Shakespeare
Dramaturgie: Paulien Geerlings
Decor: Guus van Geffen
Camera en video: Arjan Kruidhof
Muziek en geluid: Jorg Schellekens
Kostuums: Carly Everaert
Spel: Roel Adam, Tine Cartuyvels, Tjebbo Gerritsma,Rogier in ’t Hout, Myrthe Huber, Sarah Jonker, Jesse Mensah en Chiem Vreeken

Theaterregistratie: Video voor Theater

About The Author
- De Toneelmakerij is gevestigd in Amsterdam en in 2009 ontstaan uit de fusie van Huis aan de Amstel en Theatergroep Wederzijds. Ieder seizoen maakt het gezelschap een peuterproductie, een kleuterproductie, een kinderproductie en een jongerenproductie. De Toneelmakerij maakt voorstellingen dicht op de huid van de tijd, over een wereld die meerstemmig is en voor velerlei uitleg vatbaar. Het theater van de Toneelmakerij creëert een vrij gebied waar getwijfeld kan worden en waar iedereen – rijk, arm, hoog opgeleid, laag opgeleid, van Nederlandse bodem of met een cultureel diverse afkomst - zichzelf kan herkennen.