Liefdesverklaring

2014
Nicole Beutler ism. fABULEUS
 & Magne van den Berg

Met LIEFDESVERKLARING maken Nicole Beutler en toneelschrijfster Magne van den Berg een schaduwversie van de Publikumsbeschimpfung uit 1966 van Peter Handke. Hij ontregelde de toen heersende conventies van het theater en gaf het publiek een reeks verwijten en beledigingen te verwerken.

LIEFDESVERKLARING keert de tekst om tot een verleidelijke en verwarrende lofzang aan het theater en het publiek; uitgesproken, gedanst en gebeatboxt door zes jonge spelers en voortgestuwd door de onweerstaanbare elektronische beats van DJ/componist Gary Shepherd.

Nicole Beutler en Magne van den Berg werken sinds 2009 regelmatig samen, o.a. voor 1: SONGS (2009) en de jongerenvoorstelling PIECE (2011). Hun werk valt niet in een vakje te stoppen. Is het dans? Is het theater? Een uit de hand gelopen popconcert? Vast staat dat het telkens zinderende belevenissen zijn.

Concept & regie: Nicole Beutler, Magne van den Berg
Tekst: Magne van den Berg, gebaseerd op Publikumsbeschimpfung van Peter Handke
Performers: Allen Assi, Bastien Bodarwé, Siska Bouwen, Laetitia Janssens, Stephanie Peeters, Jonas Vermeulen
Gebaren: Justa ter Haar
Muziek: Gary Shepherd
Kostuums: Dorine Van Autreve
Toneelbeeld: Timme Afschrift
Dramaturgisch advies: Peter Antonissen
Productie: FABULEUS (B), NBprojects (NL)
Coproductie: TAKT Dommelhof, Kunst Leuven vzw in het kader van het stadsproject “Versalius kruipt onder je huid”

About The Author
- Nicole Beutler Projects realiseert de voorstellingen en initiatieven van choreografisch theaterkunstenaar en artistiek leider Nicole Beutler. Wij maken interdisciplinaire, beeldende voorstellingen voor grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Onze projecten worden gedreven vanuit het verlangen naar een betere samenleving. Nicole Beutler nodigt met al haar activiteiten uit tot een kritische reflectie op het menselijke bestaan. “Het is mijn verantwoordelijkheid als kunstenaar om nieuwe ruimtes in ons denken te openen, zowel maatschappelijk als artistiek. Samen kunnen we de wereld veranderen.” Nicole Beutler Projects spant zich in voor een gezond, bloeiend en divers ecosysteem voor vernieuwende dans- en performance. Dit uit zich in het steunen van nieuwe makers en in activiteiten ter versterking van de scene.